Projekti lučke infrastrukture na Korčuli, Pelješcu i Lastovu, vrijedni 700 milijuna kuna, idu dalje

DUBROVNIK – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić je sa suradnicima održao web konferenciju s ravnateljima lučkih uprava na području naše najjužnije županije, na temu projekata lučke infrastrukture vrijednih 700 milijuna kuna.

Riječ je o projektima za koje su, kako je ovom prilikom istaknuo župan Dobroslavić, sredstva osigurana i koji se nalaze u raznim fazama provedbe.

– Osam lučkih projekata i cesta Korčula – Račišće, koji su u raznim fazama provedbe, vrijedni su više od 700 milijuna kuna i financiraju se gotovo u cijelosti fondovima EU – napomenuo je župan te istaknuo kako je osiguravanju sredstava za projekte prethodio opsežan posao njihove pripreme.

Inače, posljednji u nizu projekata za koje je potpisan ugovor o izgradnji je Nova luka – Polačište na Korčuli vrijedan gotovo 190 milijuna kuna, a na kojeg se veže i projekt izgradnje pristupne ceste vrijedan više od 171 milijun kuna.

Uskoro se očekuje građevinska dozvola za novu luku Perna, odluka o financiranju dogradnje luke Ubli na Lastovu i završetak dokumentacije za dogradnju luke Prigradica.

D.G.