Projekt "Ruralna rapsodija" - prilika za mlade ljude koji žele pozitivne promjene u svom mjestu!

Kandidati moraju dolaziti iz ruralnih područja Šibensko-kninske županije, imati između 15-29 godina te veliku želju za doprinos životu lokalne zajednice.

Ponekad imate najbolju ideju na svijetu, ali ne znate što s njom, kome se obratiti i odakle krenuti u realizaciju. Ove bi poteškoće mladima s ruralnih područja Šibensko-kninske županije mogao pomoći riješiti jedan kvalitetan novi projekt usmjeren upravo na proaktivne mlade ljude i pretakanje njihovih odličnih ideja u stvarnost.

Ako si dakle u naznačenoj dobnoj skupini i primjerice želiš organizirati akciju čišćenja okoliša, oživiti zapušten prostor organiziranjem aktivnosti za mlade, povezati se s drugim mladima iz Županije, pomoći nekome ili promovirati neku svoju vještinu u korist cijele zajednice,do 29. veljače svoju ideju dostavi udruzi Argonauta iz Murtera.

Na web stranici i društvenim mrežama udruge Argonauta (Instagram i Facebook) možete pronaći Natječaj za podnošenje projektnih ideja. Jednostavno popunite obrazac gdje opisujete što želite napraviti i sve pošaljite na mail@argonauta.hr!

Jednom kad je prijava poslana, žiri sastavljen od stručnjaka u području pisanja i provedbe projekta, a zatim i pratitelji udruge Argonauta na društvenim mrežama, odlučuju o 3 najbolja tima koja će osvojiti 800 € za realizaciju svoje projektne ideje - 3 edukacije na kojima će nagrađeni timovi mladih razviti svoju ideju u projekt putem neformalnih metoda, a sve pod stručnim mentorstvom iskusnih projektnih voditelja.

Projekt će se provoditi do 31. prosinca 2024. godine. Partneri na projektu su Općina Murter-Kornati i Općina Promina te Središnji državni ured za demografiju i mlade koji i financira sam projekt, a više informacija pronađite na ovom linku.

J.T.