Projekt "Hrvatska pliva" za obuku osoba s teškoćama u razvoju

Odličan projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog plivačkog saveza "Hrvatska pliva" - nastavljen je i ove godine. U Slavonskom Brodu organizira ga tamošnji Paraplivački klub Marsonia koji je osigurao sufinanciranje i za plivačku obuku osoba s teškoćama u razvoju.

Zaigrani osnovnoškolci na obuku plivanja stigli su iz Podcrkavlja.

Ove godine uz učenike gradskih osnovnih škola plivačke vještine na bazenima u Slavonskom Brodu svladavat će i njihovi vršnjaci iz ruralnih sredina.

- Mjesta koja nisu baš blizu bazenima, a ovim projektom će imati priliku sudjelovati u programu koji traje 20 školskih sati kroz deset radnih dana uz stručno vodstvo. Sigurno će nešto naučiti - govori Ivan Holik, predsjednik Paraplivačkog kluba Marsonia, Slavonski Brod.

Ukupno - osamsto školaraca iz Broda i okolice - upisat će se u plivače. Motivacije im ne manjka.

Projekt „Hrvatska pliva" pokrenut prije dvije godine, za roditelje je potpuno besplatan

Sufinanciraju ga lokalna zajednica i resorno ministarstvo.

- Ove je godine uloženo oko 2,8 milijuna kuna. 31 klub ili udruga je dobila mogućnost da organizira ovako nešto - rekao je Stjepan Crnokić, Ministarstvo turizma i sporta.

U Slavonskom je Brodu to Paraplivački klub Marsonia. U suradnji s gradskim bazenima provode i projekt "I ti možeš plivati" - namijenjen osobama s teškoćama u razvoju, piše HRT Magazin.

I.G.