Prodavao i davao drogu maloljetnicima koje je okupljao u svom stanu

ROVINJ - Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama policija je privela 60-ogodišnjeg muškarca koji je stanu na području Rovinja okupljao maloljetnike i davao im marihuanu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni od rujna prošle godine do trenutka uhićenja preprodavao drogu maloljetnim i punoljetnim osobama u Rovinju. Također ga se sumnjiči da je u stanu na području Rovinju okupljao maloljetnike te im je davao na korištenje marihuanu.

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 60-ogodišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanje trošenja droga.

Temeljem ranije prikupljenih operativnih saznanja da muškarac preprodaje i daje na konzumiranje drogu, policija je 1. svibnja oko 14 sati uhitila 60-ogodišnjaka. Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Obavljenom pretragama stambenih prostora koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli posude s ukupno 201,45 grama marihuane bruto, sedam vrećica s ukupno 294,6 grama marihuane i jednu cigaretu ispunjenu duhanom i marihuanom težine 0,35 grama.

B.K.