PRODAJE SE OTOK U ISTRI Ima ih na prodaju po Kvarneru i Dalmaciji

MEDULIN – Tražite stan, kuću, parcelu ili možda – otok? Nema problema. Hrvatska ima pregršt otoka na prodaju. Prodaju se kao ekskluzivne nekretnine s postojećim objektima, a cijene se kreću i do vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura koliko stoji i otok Ceja u Medulinskom zaljevu.

Prodaje se nenaseljeni otočić Ceja u Medulinskom zaljevu i to za vrtoglavih 20 milijuna i 400 tisuća eura!

Ceja je dobrim dijelom u privatnom vlasništvu. Naime, od ukupne površine 162 tisuće kvadratnih metara, 102 tisuće su u privatnom vlasništvu, a ostatak je u vlasništvu države.

No, kako doznaje Istra24 od agentice za nekretnine kod koje je oglašena prodaja otoka, vlasništvo bi se uskoro moglo promijeniti.

Foto: Boris Kačan

Mir, tišina i lijepe plaže

S obzirom na to da se na Ceji nalazi tek jedan ugostiteljski objekt, otočić je poznat po miru i tišini, ali i po lijepim plažama.

Na otoku postoji i stara kućica površine 40 četvornih metara, koja je izgrađena, piše u oglasu, prije 1968. godine.

Ceju turisti posjećuju češće no domicilno stanovništvo i to uglavnom privatnim plovilima ili organiziranim brodskim prijevozom. Je li nekome od njih do te mjere “zapeo za oko” da su voljni izdvojiti više od 20 milijuna eura za uživanje u klimi, flori i fauni juga Istre – doznat ćemo uskoro.

U međuvremenu, treba reći kako se Hrvatska – zemlja tisuću otoka – očito u budućnosti voljna odreći tog prepoznatljivog slogana. Dakako, uz dobru cijenu.

Osim jedinstvene Ceje u Medulinskom zaljevu, na prodaju su, naime, brojni otoci u Kornatskom arhipelagu. Neki od njih površinom su tri do četiri puta veći od Ceje, a cijene im se, ovisno o blizini Nacionalnog parka, kreću od 11 do 70 eura po metru kvadratnom.



Što ponijeti na pusti otok?

Otok samo za sebe pronaći možete i u centralnoj Dalmaciji, ali ni to nije sve. Otok u Šibenskom arhipelagu prodaje se za 700 tisuća eura, a oko cijene otoka kraj Malog Lošinja u akvatoriju sjevernog Jadrana – možete i pregovarati. Za pretpostaviti je ipak kako će cijena biti “paprena” s obzirom na to da se radi o površini od 400 tisuća kvadratnih metara.

Dakle, ljeto se bliži, a sve što biste sa sobom trebali ponijeti na pusti otok u lijepoj našoj je – debeli novčanik.

Martina Pereša