Privatni zaštitari i policija čuvaju plažu u Makarskoj, paze da nitko ne krade

Makarske plaže čuvaju pravi, licencirani, privatni zaštitari. Za tu se informaciju saznalo nedavno kad su se potukli s prodavačima kukuruza

Grad Makarska je smatrao da je potrebno na gradsku plažu postaviti zaštitare koji vode računa o tome da nitko ne krade i da se ljudi ne tuku, bilo oko mjesta za ručnike ili oko ležaljki, i da ti zaštitari pomažu zaštititi komunalne redare u ispisivanju kazni za prodaju stolnjaka ili krafni na crno.

Privatni zaštitari i policija čuvaju plažu u Makarskoj, paze da nitko ne krade

Gradska tvrtka “Makarska obala” kao koncesionar dijela gradske plaže ovime brine, među ostalim, “o zdravstvenoj i sigurnosnoj zaštiti kupača”. Tvrtka ima koncesiju na pet lokacija na gradskoj plaži i na njima se nalaze zaštitari.

- Na plaži su od 10 do 18 sati. Tad je najfrekventnije razdoblje i najveća sigurnosna ugroza jer je najveća fluktuacija ljudi. Rade generalnu prevenciju krađa, zaštitu ljudskih života, čuvanje javnog reda i mira, itd… Situacija je što se sigurnosti tiče puno bolja nego prošle godine, a tome je sigurno doprinijela prisutnost zaštitara na plažama -  kažu iz Grada Makarske.

Broj zaštitara varira ovisno o potrebama

Pojašnjavaju da su to osposobljeni zaštitari i da njihov broj varira ovisno o potrebama.

Radi se o licenciranim zaštitarima koji na sličnim poslovima rade i u drugim gradovima već duži niz godina. Broj zaštitara ovisi o trenutnim sigurnosnim potrebama, a njihov je glavni zadatak prevencija – odvraćanje počinitelja od eventualnog počinjenja nekog prekršaja ili kaznenog dijela, piše Index.

Z.G.