Pripreme mladih veslačica i veslača u Zatonu i Skradinu

ŠIBENIK - Prof. Darko Mikšić, izbornik hrvatske veslačke izborne vrste, pozvao je 26 trenutno najboljih hrvatskih mladih veslačica i veslača da aktualne školske praznike provedu na zajedničkim pripremama za predstojeću sezonu.

Tim povodom u Zaton je pozvano 15 juniora, dok je Skradin ugostio 11 mlađih juniora. Veseli reći da skupinu od 26 pozvanih čini i 6 krkašica, odnosno krkaša i to: Franka Zorčić, Franko Dobra, Nikola Knežić, Marko Martinović, Bartol Medić i Jakov Slavica. Naravno, uz imenovane je i trener Milan Radečić koji prati posade po dogovoru s izbornikom.

Rad je osmišljen na način da se vesla najprije po skifovima, a onda u različitim kombinacijama, neovisno o klupskoj pripadnosti, sve kako bi se mogao steći najbolji uvid što, tko i s kim može.

Rad na vodi protječe u idealnim uvjetima mirnog toka rijeke Krke čime su se Zaton i Skradin još jednom potvrdili kao sjajna odredišta za zimski rad veslačkih posada.

Pripreme završavaju u petak 24. veljače nakon čega već 25. veljače sve kandidatkinje i kandidate za izbornu vrstu očekuje Rijeka s već tradicionalnim natjecanjem na veslačkim simulatorima-ergometrima.

Sportski pozdrav!

Dražen Crnogaća