Pripadnik Hrvatske ratne mornarice upućen u operaciju potpore miru EU NAVFOR ATALANTA

Kapetan korvete Aris Radović preuzeo je od kapetana korvete Davora Garduna dužnost u Zapovjedništvu operacije potpore miru EU NAVFOR ATALANTA u Kraljevini Španjolskoj

Pripadnik Hrvatske ratne mornarice kapetan korvete Aris Radović preuzeo je danas, 14. prosinca 2020. godine od kapetana korvete Davora Garduna, također pripadnika HRM-a, dužnost u Zapovjedništvu operacije potpore miru EU NAVFOR ATALANTA u Roti, Kraljevina Španjolska.

Uoči odlaska u operaciju, kapetana korvete Radovića primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli koji se tom prigodom osvrnuo na iskustva, znanja i sposobnosti kapetana Radovića koja mu, kako je istaknuo, zasigurno jamče uspjeh u predstojećem profesionalnom izazovu.

– Uz obavljanje redovnih zadaća, u okolnostima globalne pandemije, potrebno je još bolje usredotočiti na sve ono što će pridonijeti sigurnosti u provedbi zadaća, a uvjeren sam da će kapetan Radović to i učiniti – poručio je kontraadmiral Raffanelli.

Kapetan korvete Aris Radović – Foto: HRM

Kapetan korvete Aris Radović rođen je 28. ožujka 1967. u Stockholmu u Švedskoj. Pomorski fakultet završio je u Splitu, diplomirani je inženjer pomorskog prometa. Treću razinu sljedno-rastuće izobrazbe u funkcionalnom području završio je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Oružanim snagama RH pristupa 1994. kao pripadnik 156. Domobranske pukovnije. Pripadnik HRM-a je od 1998. na dužnostima: zamjenika zapovjednika broda DBM-82, časnika za operativno planiranje te voditelja Odsjeka za koordinaciju u Zapovjedništvu Obalne straže RH.

U operaciju odlazi s dužnosti voditelja Operativnog odsjeka u Zapovjedništvu Bojne Obalnog motrenja i navođenja.

Za svoj rad višestruko je nagrađivan i odlikovan. Kapetanu korvete Arisu Radoviću ovo je drugo sudjelovanje u međunarodnim operacijama potpore miru, prvi put je sudjelovao u mirovnoj operaciji UN-a na Golanskoj visoravni UNDOF tijekom 2012. i 2013. godine.

I.B.