Primorsko-goranska županija u povodu Valentinova raspisala zanimljiv natječaj

RIJEKA – Bliži se Valentinovo pa je Primorsko-goranska županija osmislila zanimljiv natječaj za djecu od 7 do 12 godina starosti.

Riječ je o nagradnom natječaju pod nazivom “Ana i Petar zaljubljeni par” u sklopu projekta “Putovima Frankopana, a gdje se pozivaju najmlađi prijatelji Rute, inspirirani ljubavnom pričom Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskoga, da pošalju svoja ljubavna pisma posvećena posebnim osobama.

Za oproštajno pismo Petra Zrinskoga voljenoj supruzi Ani Katarini kažu da je među najljepšim i najintimnijim pismima ikada napisanim na hrvatskome jeziku, a njihova ljubavna priča vječiti je izvor inspiracije.

Nagradni natječaj traje do 10. veljače 2022. godine do 12:00 sati, a ljubavna pisma je potrebno dostaviti e-poštom na adresu info@frankopani.eu. Želja je da se djeca prisjete svoje prve simpatije, prve ljubavi, odnosno osjećaja zaljubljenosti.

Nagradu, frankopansku tortu DeliciAna dobit će jedna djevojčica i jedan dječak. Pobjednici će biti objavljeni na Dan zaljubljenih, 14. veljače 2022. godine na Facebooku Primorsko-goranske županije, koja ovim putem poziva sve osnovne škole i pojedince s područja županije da se uključe u ovaj nagradni natječaj.

K.B.