Prijetnje i nepravilnosti u općini Starigrad

Vijećnik Općine Starigrad Višeslav Jure Dokoza, koji je dokazivanjem malverzacija prisilio bivšeg načelnika Krstu Ramića na ostavku, prijavio je početkom godine za napad predsjednika Općinskog vijeća Marka Marasovića.

- Žalosno je da se meni jedinom materijali za sjednicu Općinskog vijeća Općine Starigrad dostavljaju tek jučer, a ostalima još u prošli petak, sve kako bi me nezakoniti “predsjednik” Općinskog vijeća Marko Marasović sputao da budem nazočan na sjednici koja se održava sutra s početkom u nevjerojatnih i presedanskih 14.30, u kojem terminu još nitko nikada nije sazvao sjednicu - rekao je Dokoza, a prenosi 057info.

Vijećnik Dokoza tvrdi kako ga je Marasović napao u crkvi u Selinama početkom godine na duhovnom koncertu, pri čemu mu je uzeo i oteo jedan mobitel, a on je s drugog pozvao policiji. Dokoza je zatražio da mu se odmah odredi istražni zatvor i podigne optužnica, ali o tom događaju nismo mogli dobiti službenu potvrdu. Dokoza je najavio kako će sve prezentirati na konferenciji za medije.

Što se samo sjednice tiče, kaže kako općinsko vodstvo opstruira zahtjev DORH-a da se državi vrati preko 50 milijuna m2 nezakonito upisane zemlje na području katastarskih općina Starigrad, Tribanj i Seline, od čega je dio predan privatnicima za mešetarenje.

J.T.