PRIJAVLJEN INSPEKCIJI Muškarac s Drvenika Velog postupao suprotno Odluci o mjerama zaštite od požara

DRVENIK VELI – Splitsko-dalmatinska policija je prijavila muškarca, nakon objave našeg teksta o paljenju smeća nasred plaže na otoku Drvenik Veli.

– Obavještavamo Vas kako su policijski službenici Policijske postaje Trogir proveli istraživanje povodom događaja – javili su nam iz MUP-a.

Foto: Boris Vrhovac
Foto: Boris Vrhovac
Foto: Boris Vrhovac

– Utvrđeno je kako je muškarac postupao suprotno odredbama Odluke o mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru, te je  sačinjena dokumentacija u vidu obavijesti dostavljena Ravnateljstvu civilne zaštite, Područnom uredu civilne zaštite u Splitu, Služni inspekcijskih poslova – poručili su iz policije.

A pema navedenoj Odluci Splitsko-dalmatinske županije, zabranjeno je loženje vatre na svim otvorenim prostorima u razdoblju od l. lipnja do 31. listopada,

Podsjetimo, zapovjednik jahte Boris Vrhovac poslao nam je niz fotografija kojima je htio potvrditi kako u uvali Kokošinje (zapadno od Krknjaša) na tom otoku ljudi iz kuće pale cijelo jutro plastiku na plaži. Nautičari su bili zgroženi viđenim, a izgorene ostatke u slučajevima poput ovog su nalazili na površini mora, plažama i uvalama. Kazao nam je i da je tom prilikom uočio da domaći pale svoje smeće, te je nabrojao 6 vreća plastike i komade stiropora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Uhvaćen kako pali smeće na samoj plaži: “Zapalio šest vreća plastike, a što nije izgorjelo, baca u more!”