Prezentacija Istre na uglednom vinskom sajmu Prowein

ISTRA - Istra će se po prvi puta predstaviti samostalno kao vinska regija na jednom od najvećih svjetskih vinskih sajmova koji se održava od 19. do 21. ožujka u Düsseldorfu.

Predstavljanjem na sajmu Prowein u Düsseldorfu, udruga vinogradara i vinara Istre Vinistra, svijetu će ispričati priču o maloj vinskoj regiji s iznimnim vinima, a Istra će dodatno učvrstiti status prepoznatljivog brenda ne samo na turističkom, već i na vinskom tržištu.

Među vinskim proizvođačima iz 60 zemalja naći će se tako i 13 poznatih istarskih vinarija: Agrolaguna, Damjanić wines, Medea winery, Fakin, Meneghetti winery, Pervino, Cattunar, Rossi winery & distillery, Bertoša wines, Kozlović winery, Benvenuti, Matošević wines i Franković winery.

- Iznimno nam je važno predstaviti se na jedinom međunarodnom sajmu koji prati cjelokupno svjetsko vinsko tržište. Osobito nam je zanimljivo i što se održava u Njemačkoj, turistički najznačajnijem emitivnom tržištu za Hrvatsku i Istru koja je jedna od najomiljenijih destinacija na Mediteranu. Uz naglasak na vrhunska vina i istarsku vinsku tradiciju predstavit ćemo prvenstveno naše autohtone sorte, istarsku malvaziju i teran - ističe Luka Rossi, predsjednik Vinistre.

Istaknuti istarski vinari izlagat će u organizaciji Vinistre na samostalnom štandu u hali 12 gdje će se predstaviti uz zemlje poput Portugala, Mađarske i Gruzije, navodi se na stranicama Turističke zajednice Istarske županije.

Inače, pred istarskim vinarima dinamična je i izazovna godina. Udruga Vinistra početkom svibnja organizira 29. izdanje istoimenog vodećeg regionalnog vinskog sajma u Poreču, a odmah zatim i prestižno ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles u sekciji mirnih crnih i bijelih vina. Na ovo natjecanje proizvođači prijavljuju više od 10.000 vina koja će kušati i ocjenjivati stručnjaci, njih više od 350 iz 50 zemalja svijeta.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Višemjesečna suša pogodila vinare i vinogradare na Kvarneru
Višemjesečna suša pogodila je i vinare i vinogradare na Kvarneru. Skora berba bit će manje izdašna nego prijašnjih godina, ali u Novom Vinodolskom vinogradari su uspjeli smanjiti štetu natapanjem iz vlastitog akumulacijskog jezera. Zato će berba nadaleko poznate žlahtine ipak biti zadovoljavajuća.…