Preuzimanjem Croduxa Petrol je postao novi vlasnik Tankerkomerca

ZADAR – U medijima je jučer odjeknula informacija kako je slovenska naftna kompanija Petrol kupila 100% poslovnog udjela u tvrtki Crodux derivati dva od umirovljenog generala Ivana Čermaka.

Uz pet benzinskih postaja i skladišnih kapaciteta u Zadru, Petrol će time postati i novi vlasnik Tankerkomerca, u sklopu kojeg djeluje Marina Zadar oko koje se vodi pravna bitka, piše 057.info.

Crodux je Tankerkomerc, od kojeg je ranije u najam dobio terminal u Gaženici, preuzeo 2018. godine, kupnjom 61.92 posto temeljnog kapitala, odnosno 66.52 posto dionica s pravom glasa.

Dvije godine nakon, njihovi veliki planovi za Zadar nisu se ostvarili, a sada o njima odlučuju novi vlasnici.

– Crodux derivati dva je na hrvatskom tržištu prepoznatljiv kao pouzdani poslovni partner i prodavač visokokvalitetnih motornih goriva te kao prodavač sa širokim spektrom robe, ugostiteljstva i ostalih usluga.

Stjecanje te tvrtke najveća je transakcija Petrola u zadnjih 10 godina i predstavlja najveći jednokratni rast prodajnih mjesta u cijeloj povijesti grupe – navodi se u priopćenju Petrola čiji će tržišni udio u Hrvatskoj, nakon dobivanja suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, porasti s 13% na 23%.

D.G.