Prerušeni u policajce opljačkali ured trajektne kompanije

Šest zasad nepoznatih pljačkaša prerušenih u policajce upali su u nedjelju navečer u ured grčke trajektne kompanije Anek u gradu Pireju te uz prijetnju oružjem opljačkali poslovnicu. Još se ne zna koji iznos su ukrali.

Razbojnici su prerušeni u policajce s teškim naoružanjem upali u poslovnicu Aneka u Pireju u nedjelju oko 22:15 sati. Djelatnike koji su se u tom trenutku nalazili u uredu su zavezali, nakon čega su provalili u sef i ukrali zasad nepoznatu količinu novca.

Priopćenjem se oglasila i središnjica kompanije Anek.

– U povodu oružane pljačke koja se dogodila večeras, u poslovnicama naše tvrtke u Akti Miaouli u Pireju, želimo obavijestiti javnost i brojnu obitelj naših zaposlenika, da su svi zaposlenici koji su u trenutku pljačke bili u uredu, dobrog zdravlja i na sigurnom. Naša tvrtka blisko surađuje s vlastima, pružajući sve informacije koje će doprinijeti uhićenju kriminalaca – napisali su službenom priopćenju.

Prema pisanju grčkih medija, pljačkaši su još uvijek u bijegu.

Anek Lines upravlja s nekoliko ro/pax trajekata koji povezuju Italiju, kopnenu Grčku i grčke otoke. Kompanija bi uskoro mogla biti preuzeta od strane konkurentske grupe Attica Group, koja plovi na sličnim rutama.

K.B.