Preminuo dubrovački kapetan Nikola Beusan

DUBROVNIK – U dubrovačkoj općoj bolnici jučer je, nakon teške i kratke bolesti, preminuo Nikola Beusan koji je nedavno iz Lučke kapetanije otišao u mirovinu.

Gordan Špero je na Facebook profilu Gradskog kotara Grad objavio tužnu vijest:

– Sinoć nas je poslije teške borbe s bolešću napustio naš dragi prijatelj Nikola Beusan. Neka mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru i milosti Božjoj.

Uz to što je bio voditelj Odjela za inspekcijske poslove Lučke kapetanije Dubrovnik, Beusan je jedno vrijeme bio i na funkciji vršitelja dužnosti kapetana Lučke kapetanije, a jedno vrijeme je bio i voditelj Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji Dubrovnik.

Cijelo desetljeće bio je i stručni suradnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, prenoseći svoje stručno znanje, godinama stjecano u plovidbi, mladim generacijama pomoraca, kroz dva kolegija koja je vodio.

Od kapetana Beusana oprostio se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković:

– Napustio nas je još jedan veliki dubrovački gospar. Od svih njegovih titula, nekako mi se čini da mu je najdraža bila ona festanjula. Čovjek koji je volio Grad, more i tradiciju. Adio, Nikola! – napisao je Franković.

Redakcija portala Morski HR izražava duboku sućut obitelji i prijateljima.

D.G.