Preminula 95-godišnja teta Luce iz Konavala, čiji je zarazan osmjeh krasio časopis Vogue

VITALJINA - Preminula je baka Luce Đuratović iz Vitaljine u Konavlima, koja je ovog ljeta bila lice iz modnog časopisa Vogue zahvaljujući fotografu Adamu Spenceru Youngu koji je ovjekovječio njezin portret.

- Ovo ljeto dvili smo se našoj dobroj i divnoj teti Luci iz Vitajne kojoj se zadivio i poznati Vogue. Konavosku robu nosila je i ponosila se njome svaki dan. Na žalost danas nas je napustila naša bijela vila i blago pošla Gospodinu u 95. godini. Počivaj u miru draga tete Luce, a tvome Luki i tvojoj Stani i svima tvojima naša iskrena sućut. Laka ti konavoska zemlja kojoj si bila vjerna cijeli svoj život - objavili su u Facebook grupi Zavazda Konavle.

Foto: Adam Spencer Young /Vogue

Fotograf specijaliziran za portrete 95-godišnju tetu Lucu opisao je kao inspirativnu ženu prepunu emocija i životnog iskustva od koje je imao priliku čuti i naučiti mnogo životno važnih stvari. Učinio je seriju fotografija koju je nazvao Refleksija, piše Dubrovački dnevnik.

Spencer Young je napisao kako je Lucu zatekao u žalosti zbog smrti supruga, a opisao je kako je jedna od rijetkih koja još uvijek nosi konavosku nošnju.

Dočekala ga je srdačno i raširenih ruku, a nije znala engleski jezik, piše fotograf kojemu je razgovor sa starijom Konavokom prevodila rodica.

D.G.