Premijerno prikazan film "Naš Mali" redateljice Ivane Guberina

ŠIBENIK - Na Tvrđavi Barone u subotu je premijerno prikazan film "Naš Mali" redateljice i suproducentice Ivane Guberina posvećen neprežaljenom šibenskom košarkašu Draženu Petroviću, legendarnom imenu hrvatske i svjetske košarkaše koji je 1993. godine poginuo u prometnoj nesreći.

Riječ je o šestom filmu te autorice, inače učiteljice u Osnovnoj školi Juraj Šižgorić u Šibeniku i predsjednici Udruge "Šibenska kartulina" koja je i organizirala kulturni događaj u suradnji s Gradom Šibenikom, Tvrđavom kulture Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika.

Premijera je okupila brojne uzvanike, goste te predstavnike javnog sportskog i kulturnog života Grada i Županije, institucija, ustanova i udruga.

Gostima se uvodno obratio šibenski gradonačelnik Željko Burić posjetivši kako je Grad Šibenik od samog početka sa svojom ustanovom Tvrđava kulture Šibenik i Turističkom zajednicom grada Šibenika stao uz projekt autorice Ivane Guberina.

- Bilo je to neupitno jer je to nešto što je veliki Dražen Petrović zaslužio. Šibenik kojega je neizmjerno volio i kojemu se uvijek vraćao na ovaj mu je način još jedanput kazao hvala – poručio je Burić. Okupljenima se nakon projekcije obratila i Ivana Guberina kazavši kako se dokumentarni film "Naš Mali" stvarao posljednje tri godine.

- To je vrijeme obilježeno usponima i padovima, neprospavanim noćima, divnim sugovornicima, genijalnim idejama i pomicanjem granica, ostvarivanjem neostvarivog. Trud, rad i odricanje se na kraju isplatilo – rekla je, uz ostalo, autorica i redateljica zahvalivši svima koji su na bilo koji način i u bilo kojoj ulozi zaslužni za realizaciju dugogodišnjeg projekta.

Kulturni događaj koji je započeo nezaboravnim Arsenovom pjesmom "Vraćam se" u izvedbi Ivane Bulat i Tonija Lučeva završio je stihovima "Život leti, kapetane" kojima je i ovaj put evocirano nasljeđe koje je Dražen ostavio svome Šibeniku i Baldekinu, dvorani iz koje je krenuo u svijet.

I.B.