Preko tisuću sudionika na Međunarodnom vaterpolskom turniru u Dubrovniku

DUBROVNIK - Finalnim utakmicama u dvije kategorije završio je Vaterpolski turnir za mlađe uzrasne kategorije “Tomo Udovičić 2023”. Turnir se održao na Gradskom bazenu u Gružu uz sudjelovanje 63 ekipe s preko tisuću djece iz trinaest europskih država.

Organizator turnira bio je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: za igrače do 12 i igrače do 14 godina starosti.

U kategoriji igrača do 12 godina starosti pobijelila je ekipa Jadrana iz Herceg Novog, drugo je mjesto osvojila ekipa HAVK Mladost iz Zagreba, a treće mjesto ekipa Lazio Nuoto iz Rima.

U kategoriji igrača do 14 godina starosti pobijedila je ekipa Šabac iz istoimenog grada, drugo mjesto osvojila je ekipa Jadrana iz Herceg Novog, a treće Budućnost iz Podgorice.

Trofej “Ivo Ivaniš” za najboljeg igrača u kategoriji U-12 pripao je Urošu Sijerkoviću iz hercenovskog Jadrana, dok je trofej “Đuro Savinović” za najboljeg igrača u kategoriji U-14 pripao Stefanu Vranešu također iz hercenovskog Jadrana.

Grad Dubrovnik snažno i kontinuirano podupire organizaciju sportskih priredbi u organizaciji sportskih udruga s područja Grada Dubrovnika, u svrhu promidžbe sportskih vrijednosti i popularizacije tih vrijednosti među građanima. Istovremeno se teži  unaprijeđenju sustava sporta te nacionalne i međunarodne sportske promocije Dubrovnika.

Grad Dubrovnik jedinstven je po načinu odnosno izvoru financiranja tradicionalnih  sportskih priredbi, kao što je turnir “Tomo Udovičić”. Naime, gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika prihvatili su inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo da se sportske i sportsko plesne priredbe od značaja za Grad sufinanciraju iz dijela prihoda Proračuna Grada Dubrovnika od boravišne pristojbe.

Ispravna orijentacija na organizaciju upravo ovakvih manifestacija i način finaciranja potvrđena je Strategijom brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije, koja je rezultat sudjelovanja predstavnika Grada Dubrovnika u projektu Brand EU, navodi se iz Grada.

I.G.