Predstavljena utrka “Ultra trail Dinarides”

SPLIT – Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija početkom lipnja bit će lokacije na kojima će se okupiti oko tisuću trkača u sklopu utrke ‘Ultra trail Dinarides’.

Riječ je o međunarodnoj trail utrci koja će se održati 3. lipnja u pet dužinskih kategorija. Trasa utrke prolazi cijelom dužinom planina Dinare i Kamešnice te obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

– Želja nam je turizam disperzirati u dva smjera – teritorijalno i vremenski. U srpnju i kolovozu nije problem napuniti turistička središta, ali potrebno je Bogom dane ljepote iskoristiti i disperzirati turizam i u ruralne dijelove Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji tvrdi da je bitno proširiti ponudu i na mjesece prije i nakon špice turističke sezone.

Trkači će sasvim sigurno napajati oči na prirodnim krškim ljepotama, siguran je u to i šibensko-kninski župan Marko Jelić.

–  Ljudi na ove utrke dolaze zbog zaštićene i netaknute prirode, gdje se osjećaju u skladu s filozofijom svoga života. Oni tu osjećaju zdravi život i zdravu prirodu – izjavio je Jelić.

Utrku organizira udruga ‘Dinaridi trails’ iz koje navode da će im se ove godini pridružiti oko tisuću sudionika.

– Najduža kategorija će biti 175 kilometara i njezin start je na Kninskoj tvrđavi, a kategorija 120 kilometara starta s izvora Cetine. Iz Voštana starta maraton od 40 kilometara, a dvije kategorije od 10 i 20 kilometara su kružne utrke kojima će start i cilj biti u Sinju. Također, imat ćemo i dječje utrke koje će se održati u nedjelju – kazao je Ivan Marušić iz udruge “Dinaridi trails”.

J.K.