Predstavljen prvi ženski jahtaški klub na svijetu

KAŠTELA - Jučerašnji dan označio je povijesni trenutak u nautičkom svijetu jer je u Marini Kaštela predstavljen prvi ženski jahtaški klub na svijetu! Uz podjednako entuzijastičnu i hrabru inicijativu, predsjednica Udruge za promociju turizma "HUB TOUR CROATIA" - Hrvatska Tourism, gđa. Josipa Filipović, predstavila je klub koji obećava revolucionirati nautičku scenu.

- Klub se trenutno nalazi u D-marin Dalmacija, ali naša ambicija doseže mnogo dalje od lokalnih obala. Iako smo trenutno pozicionirani lokalno, naš cilj je postati globalni igrač u nautičkom svijetu. Pozivamo druge jahtaške klubove da se pridruže našem putovanju i zajedno podignemo nautičku kulturu življenja na višu razinu! - poručuje Josipa Filipović.

- Ovaj klub ne samo da pristupa ženama holistički, već se i bori za zadovoljenje potreba današnjih žena. "Što žene zapravo žele?" pitanje je koje nas je inspiriralo da stvorimo klub koji će biti više od samog mjesta za jedrenje - želimo biti sigurno utočište za žene, mjesto gdje će se osjećati podržano, potaknuto i inspirirano, bez obzira na to jeste li strastvena jedriličarka ili tek otkrivate ljepote nautičkog stila života. Klub pruža obilje mogućnosti - od uzbudljivih tečajeva jedrenja i skiperskih obuka, do opuštajućih wellness programa i putovanja.

Nakon što smo slušali žene, shvatili smo što im zaista treba - pa smo stvorili klub koji upravo to nudi. Naša misija ne završava samo na jedrenju ili razvoju vještina - mi smo ambasadori ljepota Hrvatske! Kroz naše aktivnosti, želimo potaknuti turizam i ekonomski razvoj naše regije, a istovremeno omogućiti ženama da dožive nezaboravna iskustva na moru i istraže naše prekrasne obale i otoke - poručuje i dodaje:

- Klub donosi i niz uzbudljivih događaja koji će obogatiti vaš nautički doživljaj:

1. Grand Opening Portus- Uđite u naš svijet uz svečani početak rada kluba 04.07.2024. u Portusu, našoj glavnoj bazi.

2. Beauty Adria - Nautic Fashion Show - Budite dio revolucionarne modne revije 29.08.2024. i istaknite se u nautičkom stilu!

3. Svečana Dodjela Nagrada - Očekuje nas nezaboravna noć 14.12.2024. kada ćemo proslaviti najbolje destinacije, marine, chartere i posade.

4. Konferencija Nautički Lifestyle - Zabilježite datum 25.04.2025. jer ćemo razmijeniti ideje i iskustva u području nautičkog života.

5. Ženska Regata 2025- Budite dio sportskog spektakla i jedrite s nama!

6. Nautička Patrola s Beauty Yacht Adria - Ova posebna inicijativa pruža priliku da istražite skrivene ljepote Jadranskog mora i promičete ekološku osviještenost.

Uz to, naši ambasadori, Korina Filipović i Lucija Burić, pridonose promociji Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor, naglašavajući ljepote obale i otoka te važnost očuvanja okoliša i zdravog stila življenja - zaključuju članice prvog ženskog jahtaškog kluba.

D.G.