Predstavljen projekt “Ambasador turizma Splitsko-dalmatinske županije”

SPLIT – Javnosti je predstavljen projekt „Amabasador turizma Splitsko-dalmatinske županije”, namijenjen privatnim iznajmljivačima s područja županije, koji će kroz niz radionica dobiti korisne savjete za presdtojeću turističku sezonu.

Tko je ambasador turizma? Svatko onaj koji se godinama bori za turiste i za razvoj turističke destinacije, poručio je zamjenik tijekom predstavljanja projekta župan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

–  Ambasador turizma će uz ovaj projekt postati čovjek koji će prenositi sve naše kulturne i prirodne znamenitosti svojim gostima kroz storytelling metodu i prednjačit će u razvoju održivog turizma te korištenju ekoloških sredstava u turizmu. Bit će primjer svim drugim turističkim destinacijama kako se treba postupati i kako treba razvijati destinaciju – uvjeren je u rezultate projekta zamjenik župana.

Predsjednica Udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković navela je i što je krajnji cilj ovog projekta.

– Mi dosta radimo na edukacijama još od 2013. godine te na taj način educiramo vlasnike obiteljskog smještaja kako povećati kvalitetu usluge i sadržaje. Ovaj projekt je slijed svega toga i način na koji se možemo približiti krajnjem iznajmljivaču, koji će doista i dalje razvijati strategiju razvoja kvalitete svojega smještaja – istaknula je Marković.

Svi privatni iznajmljivači mogu se prijaviti za ambasadora turizma putem mrežnih stranica Splitsko-dalmatinske županije, a prva edukacija održat će se 28. i 29. ožujka u prostorijaka Hrvatske gospodarske komore Split.

K.B.