Predstavljen program ovogodišnje rovinjske Popolane

ROVINJ – U krugu rovinjske Specijalne bolnice “Martin Horvat” predstavljen je program ovogodišnje „Popolane“, tradicionalne sportske i humanitarne manifestacije koju organizira Sportska zajednica uz potporu Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice.

“Popolana” će se održati u nedjelju 24. travnja, a sav prihod od prodaje majica doznačiti će se za potrebe financiranja Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te za potrebe njenog Centra za ranu intervenciju za djecu s teskoćama u razvoju.

Što se tiče sportskog djela manifestacije, isti je podijeljen na četiri discipline sa startom u 9:00 sati na Trgu maršala Tita. Najkraća dionica od 5 kilometara rezervirana je za najmlađe sudionike, kao i za zaljubljenike u rekreativno trčanje.

Malo duža dionica spremna je za sve one koji se odluče na štafetno trčanje u duljini od 2×9 kilometara.

– Da ne bi došlo do zabune, prijavljuju se dvije osobe koje se moraju dobro dogovoriti tko će trčati prema Rovinjskom selu, a koji će član trčati natrag do Rovinja. Naravno da je poanta u nadmorskoj visini koja će otežati kretanje prvom članu štafete, a jako puno olakšati trčanje drugom članu – istaknuo je tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin, napomenuvši da će biti osiguran i autobus za sve natjecatelje koji će čekati svoje partnere u Rovinjskom selu.

Za tri prvoplasirane štafete te za najbrže na najdužoj trkačkoj dionici 16. Rovinjskog polumaratona osigurane su nagrade sponzora.

Start polumaratona je također s trga, a trasa dužine 21 kilometar provest će trkače kroz središte grada i zapadnu obalu na trasu bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar (Štrika Ferata). Kotizacija za štafetnu utrku i utrku polumaratona je 100 kuna u što je uračunata i majica za humanitarnu kampanju.

Najduža dionica “Popolane” rezervirana je za rekreativne bicikliste koji ne plaćaju kotizaciju, ali kupnjom majice omogućava se sudjelovanje. Dužina organizirano vođene biciklijade je 40 kilometara, a očekivani povratak je oko 13 sati.

Detalji o najpopularnijoj istarskoj sportsko-humanitarnoj manifestaciji možete pronaći na web stranici Grada Rovinja.

J.K.