Predstavljen program 58. Pulske regate

PULA – U Puli će se od 4. do 9. svibnja, u sklopu obilježavanja Dana Grada, održati međunarodni, sportsko-zabavni program Pula Sailing week – 58. Pulska regata, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači.

Sportsko-natjecateljski program ove godine u pulsku luku dovodi tri jedriličarske klase, i to revijalnu regatu za najmlađe uzraste klase Optimist, više od 50 regatnih i obiteljskih krstaša iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije te najveće brodove Sjevernog Jadrana MAXI krstaše poput Portopiccolo Prosecco Doc, Cleansport.

– S MAXI krstašima u Pulu dolazi i osam vrhunskh Chefova s Michelinovim zvjezdicama, koji će u društvu Davida Skoka i glavnog šefa Grand Hotela Brioni u petak, 6. svibnja 2022. godine sudjelovati u velikom MAXI ON COOKING CHALENGE SHOW povodom otvorenja Grand Hotela Brioni – rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Uljanik Hrvoje Markulinčić.

U subotu, 7. svibnja na Riječkom gatu program počinje u 11,00 sati startom MAXI krstaša, a nastavlja se revijalnom regatom Optimista gdje će start dati višestruki osvajač olimpijskog srebra Ivica Kostelić.

Start 58. Pulske regate zakazan je za nedjelju, 8. svibnja u 11,00 sati.

– Već tijekom prošle pandemijske godine Pula Sailing Week uspio je okupiti značajan broj sudionika, a ove je godine taj značaj eksponencijalno narastao, kako u lokalnoj zajednici, tako i izvan granica Lijepe Naše. Zahvaljujući povoljnoj klimi, vjetrovima i prirodnim bogatstvima, pulski je akvatorij savršen poligon za jedrenje što je i ove godine prepoznato, a veseli nas vidjeti i sudjelovanje naših najmlađih jedriličara – naglasila je predstavnica ACI-ja Adriana Mišković.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj poručila je kako je nautika bitan proizvod Pule, a jedrenje kao takvo ga popularizira i dodatno prezentira kroz svoje manifestacije. Maxi on regata je manifestacija koja povezuje Pulu sa Trstom i Venecijom u svibnju za Dan Grada te ujedno otvara nove mogućnosti za suradnju na području sportskog jedrenja, nautike i turizma.

– Raznolikost programa, pored same regate, ono je što je čini posebnom i čime se uklapa u grad i gradska događanja i čime može privući, ne samo ljubitelje jedrenja, već i gastronomije i zabave. Turistička zajednica upravo iz navedenih razloga, ali i zbog promocije koju donosi regata, podržava MAXI ON regatu koja bi trebala iz godine u godinu rasti i dodatno oživjeti pulski akvatorij – zaključila je direktorica Turističke zajednice grada Pule.

Detaljan program pulske regate nalazi se se na web stranici Jedriličarskog kluba Uljanik.

J.K.