Predstavljanjem partnera najavljena 21. Fiumanka

RIJEKA – Uoči početka po mnogočemu posebnog dvadeset prvog rujanskog izdanja Fiumanke, predstavljen je program i sve ono što Riječane i njihove goste očekuje u danima jedrenja i zabave. Svojim jedrima, Fiumanka je i u novom terminu uspješno okupila i povezala različite organizatore i programe koji će zasigurno privući u naš grad posjetitelje, sportaše, nautičare, gospodarstvenike i medije.

Sponzori i pokrovitelji Fiumanke ostali su uz riječku regatu i u ovim izazovnim vremenima, odlučni u namjeri da pošalju zajedničku poruku o važnosti suradnje, potpore i očuvanja kontinuiteta tradicionalnih manifestacija poput Fiumanke, mjerljive vrijednosti i značaja za lokalnu zajednicu.

Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Lučka uprava Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke uz Fiumanku su od samih početaka i pomažu ispričati ovu lijepu riječku priču pod jedrima. Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke u promociji Rijeke i Kvarnera kao turističke i nautičke destinacije.

Zahvaljujući medijskoj regati Fiumanka je napravila velik iskorak u međunarodnoj prepoznatljivosti. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već punih četrnaest godina.

Aktivnosti Fiumanke počinju na Platku, gdje će se u sklopu finalnog dana Festivala sporta i rekreacije održati regata modela „Jako mala Fiumanka“. Podsjetit ćemo da je čak i ova regata imala svoju još manju inačicu, koja je zahvaljujući galeriji Poneštrica i učenicama i učenicima riječkih i bakarskih osnovnih škola, zaplovila središtem grada u redovnom terminu Fiumanke.  Brodovima od papira željeli su obilježili neodržavanje najveće riječke regate, a sada će Poneštrica zajedno s brojnim riječkim kreativcima obilježiti održavanje Fiumanke zanimljivim programom „Placa pod zvjezdanim riječkim nebom“.

Nakon Platka, u nedjelju 20. rujna u 16:30 sati u luci starta Torpedo kup, gradska regata, kao uvod u vikend jedrenja i dobre zabave.

U subotu 26. rujna u 12 sati, ispred riječkog lukobrana startat će 21. Fiumanka, a dan kasnije 11. Rotary regata. Prijave za regatu dostupne su online, a sredinom slijedećeg tjedna otvorit će se i regatni ured u prizemlju zgrade Terminala. Ovogodišnja je Fiumanka pod svoja jedra primila i Europski tjedan sporta pa će se u luci tih dana jedriti, veslati, supati, surfati, a na kopnu hodati i vježbati.

Ceremonija proglašenja pobjednika Fiumanke bit će održana istog dana u večernjim satima na prostoru ispred Terminala.

Posljednji rujanski vikend u Rijeci bit će ispunjen brojnim događanjima. U Rijeci će se od 25. do 27. rujna na Gatu Karoline Riječke održavati Rijeka Boat Show s ponudom plovila, nautičke opreme te opreme za podvodni ribolov čiji će organizatori svim sudionicima Fiumanke omogućiti besplatan ulaz. Na Adamićevom gatu u petak i subotu na rasporedu su večernji besplatni koncerti, a na Terminalu glazbeni program caffe bara Corto Maltese. Glazbenom programu treba nadodati i neočekivano lijepu gestu članova „Mandolinskog orkestra Okruk“, iz Okruga Donjeg koji će bez naknade doći na Fiumanku kako bi svojom glazbom dali podršku regati i  prijateljima jedriličarima.

Sve informacije o Fiumanki mogu se pronaći na mrežnim stranicama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJAVLJENA 21. FIUMANKA “S koronom moramo naučiti jedriti i živjeti”