Prvi put u Medulinu - Predavanje o solarnoj energiji za kućanstva

MEDULIN - Stanovnici Medulina i okolnih općina pozvani su na predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti, koje će voditi poznati eko aktivist Vjeran Piršić.

Dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, s izrazito velikim iskustvom u provedbi edukacija, Piršić je i autor priručnika „Moja energija, moja sloboda“ u kojem je opisao kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu.

Piršić je uvodno predavanje o navedenoj temi održati u srijedu, 2. studenog, s početkom u 18 sati, u velikoj sali DVD doma u Medulinu. Polaznici će saznati o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u Hrvatskoj.

Predviđen je i drugi dio predavanja, koji će biti naknadno objavljen, a na kojem će poznati eko aktivist održati ciljane konzultacije sa zainteresiranim mještanima, koji će dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, na temelju provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan, a edukaciju kao aktivnost projekta "Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica", organizira udruga Sakramenski uz financijsku podršku Općine Medulin. Na događaju će sudjelovati načelnik Općine Medulin Ivan Kirac sa suradnicima iz općinskih upravnih odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te komunalnu izgradnju i održavanje.

J.K.