Praznik cvijeća ponovno u Splitu

SPLIT – Nakon dvije godine stanke, tradicionalna gradska manifestacija Praznik cvijeća vraća se u novom terminu – kao najava proljeća i nadolazeće turističke sezone. Manifestacija će se održati od 21. do 27. ožujka na dvije lokacije s više različitih tematskih programa.

Osim tradicionalne lokacije u Dioklecijanovim podrumima, 45. po redu Praznik cvijeća ove se godine širi i na prostor Rive gdje će se odvijati prigodna prodaja cvijeća koja ima i humanitarni karakter. Naime, ondje će proizvođači cvijeća s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice pa Splićani imaju priliku kupnjom sadnica izravno pomoći proizvođačima cvijeća s potresom pogođenih područja.

Na Rivi će se također održati i „handmade“ sajam koji se priprema u suradnji s tvrtkom Žnjan d.o.o. i gdje će sudjelovati OPG-ovi, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća i ljekovitog bilja.

Manifestacija je međunarodnog karaktera, a u sklopu brojnih događanja održat će se i prezentacija za cvjećare te prvi puta i Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Organizacija manifestacije je u rukama Udruženje obrtnika Split, u suorganizaciji s gradskim tvrtkama Žnjan d.o.o. i Parkovi i nasadi Split, a pod pokroviteljstvom Grada Splita, Turističke zajednice Splita i Muzeja grada Splita.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

U srijedu počinje 26. međunarodni festival gastronomije GAST