PP Lastovsko otočje objavilo javni poziv proizvođačima suvenira

LASTOVO – Park prirode Lastovsko otočje i ove godine poziva male prozvođače suvenira da se prijave na javni poziv za prodaju njihovih proizvoda na maloprodajnim mjestima Javne ustanove „Parka prirode Lastovsko otočje“.

Na natječaj se mogu javiti i fiizičke i pravne osobe odnosno trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, domaće radinosti, koji uz prijavu moraju dostaviti i dokaz o urednoj registraciji te uzorak suvenira s deklaracijom i specifikaciju proizvoda s vidljivo iskazanom cijenom bez PDV-a. Ukoliko se radi o umjetničkom suveniru dovoljno je priložiti fotografije ili prezentirati suvenir na drugi način za koji vlasnik smatra da je prikladan.

A kategorije koje ulaze u ovaj natječaj su:

1. tradicionalni suveniri – ručno izrađeni suveniri koji moraju sadržavati prepoznatljive elemente lokalne sredine, tradicionalnih materijala i biti odraz tradicije. Mogu se prijaviti i suveniri koji sadržavaju tradicionalne tehnike, motive i moderni dizajn.

2.  suvremeni i uporabni suveniri – majice, kape, bedževi, privjesci, magneti, igračke, razglednice, knjige, nakit, šalice, multimedija i sl.

3. umjetnički suveniri – slike, unikatni nakit, suveniri inventivne i originalne izvedbe, suveniri obilježeni osobnim pečatom i vizijom umjetnika.

4. prehrambeni suveniri – jestivi ili dekorativnog karaktera (npr. sušeno voće, džemovi, maslinovo ulje, rakija). Ovi suveniri moraju biti predstavljeni u formi suvenira s navedenim uvjetima skladištenja i izlaganja.

Zbog prepoznatljivosti destinacije Parka prirode Lastovsko otočje i otoka Lastovo, poželjno je da suvenir nosi obilježje destinacije (logotip PP, ime otoka, lastovski motivi i slično).

Javni poziv otvoren je do 22. ožujka, a detalje o kriterijima možete pronaći na POVEZNICI.

J.K.