Poznatoj istarskoj glazbenici Lidiji Percan dodijeljena nagrada za životno djelo u kulturi

PULA - U muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli u ponedjlejak je održana svečanost dodjele nagrade za životno djelo u kulturi Krasna zemljo - Meraviglioso paese koju dodijeljuje Istarska županija, a koja će se dodjeljivati jednom godišnje kao nagrada za životno djelo, i to pojedincima, istaknutim umjetnicima ili drugim kulturnim djelatnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Istarske županije.

Poznata istarska glazbenica Lidija Percan osvojila je ovogodišnju nagradu koju je uručio župan Istarske županije Boris Miletić.

- Odluka je donesena jednoglasno; ostavili ste neizbrisiv trag svojim glazbenim djelovanjem u Istri i vaše su kancone donijele toliko veselja i radosti velikom broju ljudi, a tako će biti i ubuduće. Čestitam vam od srca i želim da vas zdravlje posluži - poručio je župan Miletić, prenosi Regional Express.

Predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar navela je vrijedan opus Lidije Percan, ali i činjenicu da je 11. prosinca rođen Matko Brajša Rašan. Uslijedio je 15-minutni film sa svim Lidijinim uspjesima i pjesmama koji je realizirao David Danijel, pjevač i Lidijin suradnik.

Lidija Percan je od strane struke, povodom 40. obljetnice glazbenog djelovanja, nagrađena posebnom spomen plaketom te je od strane tadašnje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, 2019. godine odlikovana Redom hrvatskog pletera jer je svojim radom pridonijela jačanju ugleda Istre i Hrvatske, poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti temeljenih na plurikulturalnosti i višejezičnosti.

A.B.