Poznati lanternist i umjetnik najavio izložbu svojih riba u Bjelovaru: "Sve su dobile ime po pokojnim glumcima"

Ivan Bulić Ićo dugogodišnji je lanternist na viškoj Stončici, a široj javnosti je poznat i kao umjetnik koji od naplavina što mu more donese u uvalu pored njegovog svjetionika, izrađuje ribe ili kako ih on voli zvati "Đuđe".

Nakupilo se u životu svjetioničarskog staža, gdje je tukao grubo more oko Blitvenice, ali i Palagruže, a zaustavivši se na Stončici, Đuđe radi već više od 25 godina. Toliko skoro ima i od njegove prve samostalne izložbe, a bilo ih je 15-ak.

A nakon par godina pauze zbog svima mrske korone, ova nova u Bjelovaru, organizirana je na poziv njegova dobrog prijatelja, glumca Gorana Navojca.

- Goran je dao imena ribama po glumcima, mahom pokojnima, poput Ivice Vidoviće, Špira Guberine, Ane Karić, Vere Zima i Pređe Vušovića - kaže Ićo, koji s glumcima odavna već prijateljuje i dijeli dobro i zlo, pa je i ova suradnja jako logična.

"Sjećam se kad sam bio velika palma na Visu", moćna je rečenica velikog viškog pisca Senka Karuze, spominjući život ovog ponovno oživljenog komada drveta, u tijelu Ićinih riba.

Iložba u Gradskom muzeju Bjelovar bit će otvorena 28. travnja i trajat će do 9. svibnja ove godine.

Jurica Gašpar