Poznata plaža opustošena -Nema kafića, ležaljki ni WC-a

SPLIT - Splićani negoduju a turistima uopće ne smeta. Oglasio se i Puljak.

Uživanje u suncu i moru je sve što na Žnjanu preostaje. Svi kafići su zatvoreni, a nema ni ležaljki ni suncobrana.

- Ne znam što bih vam rekla, pretežno sve nosimo od kuće, nema kafića, nema ničega ni neko igralište za djecu, ne znam, doslovno nema ničega - govori Sara Mudnić Bile iz Splita.

- Evo kavica donosi se iz trafike, random od negdje. Ali to nije toliki problem koliki je problem što nema sanitarnog čvora. Znači katastrofa - kaže Josipa Smiljanić.

- Možda je malo čudno, ali meni ne smeta. Mi smo ponijeli sve sa sobom, pa nije strašno. Ali ako netko želi doći uživati u piću i zalasku sunca to može biti problem - govori Mika iz Finske.

Sadržaja nema i neće biti najvjerojatnije do iduće sezone. Iako je grad od ministarstva tražio dozvolu za privremene objekte, nije je dobio.

- Mi sve gledamo da je važno za naše građane, naši građani će se moći kupati na toj plaži, a onda ćemo nadam se na jesen započeti s radovima, i onda već sljedeće ljeto bi dobili reprezentativnije objekte i bolje uvjete - kazao je gradonačelnik Ivica Puljak za RTL.

No ništa bolje situacija ni na popularnim Bačvicama. Pijesak neuređen, nabacana lažina, a ni ovdje ni kafića ni toaleta. No barem radi tuš.

- Pronašli smo nekoliko barova, ali daleko od plaže, ne možemo naći vodu ili nešto za piti i jesti - kaže Radho iz Indonezije.

I dok se dio Bačvica ipak uređuje za ovu sezonu, iz Grada tvrde da je problem što grad ne upravlja sa svojim plažama.

- Pokušavamo napraviti sve najbolje, ali nažalost ne upravljamo svime i uvijek pozivam da se sve ingerencije i sav teritorij koji je na području grada Splita da na upravljanje gradu Splitu a onda će situacija dugoročno biti puno bolja - govori gradonačelnik Puljak, prenosi Poslovni.hr.

A.B.