Pozivaju se Splićani da dostave svoje prijedloge o tome kakav grad žele u budućnosti

SPLIT – Grad Split objavio je Javni poziv za prikupljanje prijedloga koji će biti uvršteni u izmjene i dopune novog Generalnog urbanističkog plana.

Grad Split priprema izmjene i dopune GUP-a, temeljnog dokumenta svake lokalne samouprave kojim se određuju površine na kojima je moguće graditi, njihova namjena te veličina objekata koje je moguće graditi na navedenim površinama.

Iz splitske gradske uprave u nekoliko su navrata javno spominjali kako će u donošenje ovakvih i sličnih odluka biti uključeni i građani, a Splićani sada imaju prilike izreći svoj stav o tome kakav grad žele u budućnosti.

Pozivaju se svi zainteresirani građani, udruge, gradske kotarevi i pravni subjekti da se od danas do zaključno s 20. svibnja 2022. odazovu Javnom pozivu na dostavu inicijativa za izmjenu i dopunu planske dokumentacije na području Grada Splita koji je raspisan temeljem Zakona o prostornom uređenju.

Obrazac za prijavu inicijativa sa svim potrebnim podacima i dokumentacijom te kontaktom za sva dodatna pojašnjenja dostupan je na web stranici Grada Splita.

K.B.