Pozivaju se mještani na prezentaciju projekta nove šetnice uz more

LUMBARDA – Popularni Lungo mare dobit će i Lumbarda na otoku Korčuli. Tim povodom općina poziva sve zainteresirane mještane da se pridruže javnoj prezentaciji projekta koja će se održati u petak.

Javna prezentacija idejnog rješenja izgradnje šetnice “Lungo mare” uzduž Solina održat će se u petak, 10. lipnja 2022., s početkom u 19:30 sati u dvorani Levant u Lumbardi.

Šetnica se planira od postojećeg puta na kat. čest. 3608/1 k.o. Lumbarda (jug) uz more u pravcu sjevera kroz Soline sve do puta na kat. čest. 3804 k.o. Lumbarda (sjever). Zahvatom se planiraju povezati dva puta s obje strane Solina što će, kažu, doprinijeti unapređenju ambijenta i poboljšanju kvalitete lokaliteta, kao i povećanju standarda življenja lokalnog stanovništva.

Projekt predviđa izgradnju pješačke staze u širini od 2 metra, izgradnju skala duž šetnice za pristup plaži kao i postavljanje urbane opreme na šetnici. Prezentaciju će održati arhitektica Josipa Tomazetić iz studija Apsida inženjering d.o.o. nakon čega slijedi rasprava s mještanima, a za kraj i šetnja lokacijom.

K.B.