POŽAR NA ZADARSKOM NARODNOM TRGU Gori atelje poznatog zadarskog fotografa: “Sve je uništeno!”

ZADAR – Požar na Narodnom trgu! Iza 11 sati iz zgrade u centru Zadra počeo se širiti dim, ali srećom odmah je osigurana brza intervencija vatrogasnih snaga.

Oko 11:15 zadarska policija zaprimila je dojavu o požaru u stanu na drugom katu, na poluotoku u Zadru u Ulici Mihe Klaića, javlja e-Zadar.

– Upućene su žurne službe i u tijeku je gašenje požara – rekli su iz PU zadarske te dodali da prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar kratko su nam rekli da vatrogasci gase požar stana u centru grada te da nemaju zasad drugih informacija.

Vatra je zahvatila i atelje poznatog zadarskog fotografa Željka Maričića.

– Otišao sam kući, zvali su me da mi gori atelje. Sve je uništeno – rekao je te dodao da se ne sjeća je li što ostavio u prostoru.

Foto: Denis Laća

– Ne znam što se dogodilo. Do 11 sati sam bio u atelju i otišao iz njega. Nedugo nakon toga su me nazvali na telefon i rekli mi da gori u ateljeu i da dim izlazi iz tog prostora. Mislio sam da me netko zafrkava – kazao je Maričić sliježući ramenima. Do 11 sam čitao novine i izašao iz prostora. U ateljeu više nema kemikalija, nema više laboratorija… Je li negdje nastao kratki spoj ili što se dogodilo, ne znam. U tom sam prostoru 45 godina, a sada je nestao u plamenu… – uzdahnuo je Maričić, prenosi Zadarski.hr.

Plamen je zahvatio nekoliko susjednih stanova i vatrogasci još nisu doveli požar pod kontrolu. Policija je evakuirala stanare, javlja Dnevnik.hr.

D.G.