POŽAR KOD TROGIRA SE ŠIRI Vatrogasni zapovjednik: “Nemamo ga pod kontrolom!”

SEGET GORNJI – Na trogirskom području, točnije kod Segeta Gornjek, iza 11 sati izbio je požar koji se, unatoč velikom naporu vatrogasaca, zasad nekontrolirano širi!

Na terenu je 100 vatrogasaca s 30 vozila s područja Segeta, Trogira, Kaštela, Splita, Solina, Sinja…

– Požar se širi, radi se o velikom požaru i nemamo ga pod kontrolom. Ulažemo velike napore i poslali smo tamo sve raspoložive snage – rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Iz Ministarstva obrane doznajemo da su na ovo požarište poslali dva Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1.

Također, jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je na protupožarno izviđanje na ruti Zadar – Knin – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 2. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 47 požara i to u: 19 u Šibenskoj-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta i ostvario je pet letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju od više od 13 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKI POŽAR KOD TROGIRA Upućen je kanader, a nošena vjetrom, buktinja se brzo širi!