POŽAR KOD TROGIRA SE NOĆAS PROŠIRIO Ministar Banožić i admiral Hranj obići će protupožarne snage

SEGET GORNJI – Iza 23:30 došlo je do djelomičnog širenja požara kod Segeta Gornjeg. Svaki udar vjetra razbukta vatru, a ona je u ponoć znatno vidljivija nego sat prije. Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj obići će u utorak, 3. kolovoza 2021. u 10,30 sati protupožarne snage koje su angažirane na gašenju požara kod Segeta Gornjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Opožarena površina trenutno se procjenjuje na 400 do 500 hektara. Požar je još uvijek aktivan, jedan dio snaga na terenu je zamijenjen novim snagama. Za ujutro su za 5:45 već angažirana polijetanja dvaju kanadera, na požarištu su od 6:15. Želimo već rano ujutro sanirati što veću površinu, tako da se nadamo u dan ući bez otvorene vatre – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dalmacija Danas.

Foto: Goran Leš

Na zahtjev vatrogasaca, od oko 00.30 do 5.15 sati za sav promet je zatvorena Jadranska magistrala od BP Perić do skretanja za rotor prema Čiovskom mostu, trogirska obilaznica, a promet se preusmjeravao kroz Trogir.

Na požarištu kod Segeta Gornjeg u ponedjeljak, 2. kolovoza bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to, četiri Airtractora AT-802, tri Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Također, tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, 2. kolovoza na požarište je upućeno i 26 pripadnika kopnenih snaga protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

GORI DALMACIJA Osam zrakoplova gasi požar kod Segeta Gornjeg, jedan kod Zadra, gori kod Šibenika i u Splitu!