POŽAR KOD SEGETA ZAHVATIO KUĆU Na terenu 168 vatrogasaca, 49 vozila, 6 zrakoplova i helikopter

SEGET GORNJI – Požar koji je buknuo iza 10 sati na trogirskom području kod Segeta Gornjeg, izmaknuo je kontroli gasitelja i prema prvim neslužbenim informacijama s terena, zahvatio je jednu kuću.

Zaustavljene je širenje prema Planom, aktivan je sjeveroistok. Trenutno se radi na pregrupiranju vatrogasnih snaga, a aktivno je 168 vatrogasaca i 49 vozila. 15:45
Na gašenju požara kod Segeta Gornjeg trenutno je angažirano 168 vatrogasaca sa 49 vozila. Teško pristupačan teren, blizina naselja kao i vjetar otežavaju gašenje u kojem sudjeluju JVP-ovi: Trogir, Split, Sinj i Podstrana te DVD-ovi: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje i Split. Pored zemaljskih snaga sudjeluju i zračne snage sa 3 Canadaira, 4 Air Tractora te 1 helikopter Mi8.

– Situacija je trenutno puno bolja, krak požara koji je išao prema jugoistoku je zaustavljen. I dalje se nastavlja s gašenjem na nepristupačnom terenu – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Foto: Boran Pivčić / Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss / Facebook

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POŽAR KOD TROGIRA SE ŠIRI Vatrogasni zapovjednik: “Nemamo ga pod kontrolom!”