POŽAR KOD MAKARSKE Uz napore vatrogasaca na tlu, gasila ga i dva kanadera

MAKARSKA – Nakon velikog požara u Zagori kod Biska, u nedjelju kasno popodne planulo je i uz obalu, kod Tučepi.

Trenutno je u tijeku gašenje požara na predjelu Kraljev gaj kod Tučepi, a požar je Centru za obavješćivanje Osejava prijavljen oko 17:30 te su sada nepoznati razmjeri požara, javlja Makarska danas.

Požar je u međuvremenu lokaliziran, potvrdio je zamjenik zapovjednika JVP Makarska Mario Čović, te se sada kreće u sanaciju kako bi do noći požar bio u cijelosti stavljen pod kontrolu. Izgorjelo je dosta šume na predjelu Kraljev gaj i Nugal.

Iz Ministarstva obrane stiglo je priopćenje da su dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana u akciji gašenja požara kod Makarske.

Foto: Vatrogasci Makarska / facebook

Kako je izgledalo probijanje vatrogasnog vozila DVD-a Dalmacija Dugi Rat kroz Makarsku pogledajte u videu:

Podsjećamo, tijekom današnjeg popodneva dva aviona Airtractor AT-802 i dva Canadaira CL-415 bila su angažirana na gašenju požari na lokaciji Bisko, Gačića Glavica u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je jedan Airtractor AT-802 bio angažiran na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Dubrovnik – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 1. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 45 požara i to u: 19 u Šibenskoj-kninskoj, 13 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 1617 letova pri čemu je ostvareno 274:40:00 sati naleta, izbačeno je 7.545 tona vode, prevezeno 7,5 tona terete i utrošeno je 1.753 litre pjenila.

D.G.