Povratak prirodi uz pješačke ture i filmske projekcije u divljini

UNIJE – Zanima vas gledanje filmova na najljepšem platnu u plićaku na svijetu? Želite dehidrirati hodajući po 14. otoku po veličinu u Hrvatskoj na kojem nema ni kvadrat hlada? Zanimaju vas obnovljivi izvori energije i načini kako mali otoci mogu postati energetski samoodrživi? Nedostaje vam ljetnih programa za najmlađe? Sve to možete pronaći ovog ljeta u sklopu Sunset Unije (raznolikog) Festivala – SU(r)F-a, čiji program traje do kraja ljeta.

Treći festivalski tjedan (5.-11.7.) obilježit će programi organizirani u suradnji s „Akademijom svega“, neformalnim umjetničkim udruženjem iz istarskih Bala, koji uključuju noćne i dnevne pješačke ture po otoku, radionice snova i čitanje priča za najmlađe.

Foto: SUrF

Program Akademije temelji se na životno-umjetničkom konceptu NIArt, u kojem leži uvjerenje kako je svaki čovjek umjetnik: istinsko, kreativno i nekonceptualno biće koje za ostvarenje umjetničkog potencijala mora njegovati ono dječje u sebi – radoznalost, kreativnost i spontanost, najčešće ugušenu suvremenim načinom življenja.

Prva ovotjedna NIArt dnevna šetnja kreće večeras u 19 sati ispred Kapelice, dalje prema plaži u Sridnjoj uvali kamo će biti večernje kupanje uz zalazak sunca, nakon čega slijedi projekcija kultnog filma Akademije svega “Jazz Apartment” što je ujedno i najava 15. po redu Last Minute Open Jazz Festivala Akademije svega koji će se održati u Balama od 1-4. kolovoza.

U utorak i četvrtak na rasporedu su večernje projekcije filmova u divljini, dok je srijeda tradicionalno rezervirana za čitanje priča najmlađima, koja je ovoga tjedna obogaćena i dodatnim sadržajem – prvom Unijskom radionicom lucidnog sanjanja, odnosno prikazom tehnika kreativnog sanjanja s ciljem povezivanja s vlastitim unutarnjim bićem i buđenjem umjetnika koji čuči u svakome od nas.

Realizacija navedenih NIArt programa na Unijama u okviru SU(r)F-a ujedno je i nastojanje da se Unijama i njihovim gostima ponudi nešto novo te da se omoguće iskustva tzv. doživljajnog turizma, čiji potencijal kod nas još uvijek nije dovoljno prepoznat.

Informacije o nadolazećim programima i vremenu održavanja pojedinih aktivnosti bit će redovito objavljivane na www.sunsetunije.com i na Facebook stranici Sunset Unije Festival.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Last Minute Open Jazz Festival u Balama – 15 godina festivala i jazz-a u srcu Istre