Povijesna zbirka zooloških preparata i konzerviranih morskih organizama neprocjenjive vrijednosti

ROVINJ - Prošle školske godine, učenici Talijanske srednje škole Rovinj u sklopu Zavičajne nastave pripremali su, u suradnji s djelatnicima rovinjskog CIM-a, projekt o Aristocleu Vatovi.

Radi se o morskom biologu zahvaljujući kojemu je uvelike obogaćena Povijesna zbirka Trst-Rovinj, a istoimenom su se projektu ovi srednjoškolci posvetili ove godine.

Povijesna zbirka Trst-Rovinj zbirka je zooloških preparata i konzerviranih morskih organizama neprocjenjive vrijednosti.

Foto: Grad Rovinj

Glavna je svrha ovog projekta umnožavanje dijela Zbirke u obrazovne svrhe, odnosno za izlaganje u prostorijama Talijanske srednje škole Rovinj.

S obzirom na iznimnu važnost Zbirke, ovdašnji srednjoškolci planiraju nastaviti s aktivnostima proširenja povijesne zbirke, odnosno daljnjim prikupljanjem organizama čiji se dio već nalazi u školskom muzeju, a u planu je i izrada dokumentarnog filma o povijesti Zbirke koja je u Rovinj iz Trsta stigla prije više od stotinu godina.

Foto: Grad Rovinj

Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, dobivenim nakon što su se kandidirali na natječaj objavljen početkom ove školske godine, objavili su iz Grada Rovinja.

I.B.