POTRAGA ZA MLADIM ZADRANINOM Zadnji put je viđen na Masleničkom mostu: "Svaka pomoć je dobrodošla"

Već tri dana traje potraga za Lukom Perić, 24-godišnjim Zadraninom.

Luka je posljednji put viđen 17. travnja, a prema informacijama, mjesto gdje je posljednji put viđen je Maslenički most. Tako su, uz službenu potragu, samostalnu pokrenuli prijatelji i članovi obitelji, prenosi Dalmacija danas.

U večernjim satima se preko Facebooka oglasio Boris Berović, koji sudjeluje u potrazi.

- Zadnji put je viđen po našim saznanjima na starom Masleničkom mostu na kojem je došlo do tragedije pa vas ovim putem molim da nam pomognete u potrazi - počeo je svoje obraćanje Berović.

"Sutra idemo ponovno u akciju i nastaviti ćemo ga i dalje tražiti bez obzira na resurse s kojima raspolažemo"

Požalio se na angažman službenih tijela.

- U skladu sa navedenim odlučili smo i samostalno pokrenuti potragu, koja je u ovom trenutku još nažalost slabo koordinirana sa nadležnim tijelima s kojima bi zasigurno željeli bolju suradnju na način da svojim doprinosom pomognemo u istrazi i potrazi koje se vodi u ovom slučaju. Neki od nas su na terenu bili već na terenu u ponedjeljak te smo prema svojim mogućnostima i sposobnostima radili sve kako bi pronašli našeg Luku. To smo nastavili raditi i sve do današnjeg dana a nastaviti ćemo i dalje - poručuje.

Kaže da je samostalno organiziranoj potrazi problem što nemaju brodice, što im otežava traganje.

- Sutra idemo ponovno u akciju i nastaviti ćemo ga i dalje tražiti bez obzira na resurse s kojima raspolažemo jer radimo onoliko koliko možemo i što možemo. Svaka pomoć je dobrodošla i to u svakom obliku, ali ono što nam prvenstveno treba su brodice kako bi mogli ljude ukrcati i poslati ih u potragu pa s tim u vezi molim sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu i krenu sa svojim brodicama zajedno s nama u potragu ili nam ih ustupe a mi ćemo ih pokušati iskoristiti na najbolji mogući način, naravno, čuvajući kao svoje - apelira Berović.

Potraga se nastavlja rano ujutro

Napisao je kontakte na koje se mogu javiti svi koji žele pomoći.

- Budite se slobodni javiti meni (0955246161) ili Krešimir Dražić (0997344620) ukoliko možete pomoći na bilo kakav način - kaže.

Na kraju je još otkrio da će se intezivirati i potraga nadležnih.

- Koliko imamo saznanja sa strane policije, policija bi trebala nastaviti i pojačati potragu, HGSS bi također opet trebao doći (njima posebna hvala jer znamo koliko su ograničeni resursima i ljudstvom). Nadamo se vidjeti opet Lučku kapetaniju, a imamo i info da bi mogli dobiti i pomoć od MORH-a - zaključio je Berović.

D.G.