Potpisivanje ugovora za početak radova na trajektnom pristaništu u uvali Stinica

SENJ – U Senju će se u ponedjeljak održati početna konferencija projekta “Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica”.

Riječ je o infrastrukturnom projektu vrijednom 18,9 milijuna kuna, od čega je 16,1 milijuna kuna iz europskih izvora, a kojim će se osigurati bolja povezanost otoka Raba s kopnom.

Naime, položaj luke Stinica nepovoljan je s obzirom na izloženost vjetru, zbog čega je i proizišla potreba za izgradnjom treće rampe, a projektom će se osigurati i minimalni gaz od 5 metara za pristajanje dva broda te omogućiti povećanje broja održanih linija tijekom cijele godine. To će u končanici rezultirati i boljom kvalitetom života stanovnika otoka Raba i Senja, kao i okolnih mjesta na području Ličko-senjske županije, priopćili su iz ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Tim povodom u ponedjeljak, 13. lipnja, u 11 sati održat će se početna konferencija projekta na kojoj će biti prisutan i resorni ministar Oleg Butković, a ugovor za izvođenje radova na tom trajektnom pristaništu potpisat će nositelj projekta Lučka uprava senj s odabranim izvođačem radova.

K.B.