Potpisivanje Sporazuma o međusobnoj suradnji MORH-a i Hrvatskog klastera

SPLIT – Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac potpisat će Sporazum o međusobnoj suradnji.

U sklopu Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2021) izaslanik predsjednika Vlade ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će u četvrtak 30. rujna u 11:00 u Spaladium Areni u Splitu na radionici ASDA EDF Boot Camp – Potencijali RH obrambene industrije, u organizaciji Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije.

Na radionici je predviđeno potpisivanje Sporazuma o međusobnoj suradnji MORH-a i Hrvatskog klastera konkurentnosti i obrambene industrije, koji će potpisati ministar Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije Goran Basarac.

Podsjetimo, u splitskoj Spaladium Areni otvorena je Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA 2021. Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme šesti se put održava u Splitu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Glavne teme izložbe obuhvaćaju naoružanje i vojnu opremu iz sve tri grane oružanih snaga kao i opremu vezanu za zaštitu i sigurnost, a među izlagačima su najrenomiranije tvrtke hrvatske obrambene industrije, kao i neka od najvećih imena svjetske obrambene industrije.

Državna i vojna izaslanstva obišla su izložbu, nakon čega su se uputili u vojarnu „Admiral flote Sveto Letica Barba“, u kojoj je održana demonstracija združenih vojno-sigurnosnih sposobnosti ASDA 2021. Prikazane su sposobnosti Hrvatske vojske za provedbu pomorsko-zračnog desanta.

Kako je izgledala vježba, pogledajte u videu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Splitu otvorena Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme