Potpisani ugovori za rekonstrukciju i sanaciju obale u luci Rab

Riječ je o jednom od najvažnijih projekata koji provodi Županijska lučka uprava Rab od svog osnutka, a čija se vrijednost procjenjuje na 37,3 milijuna kuna. Projekt je financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

U sjedištu Primorsko-goranske županije prošli je tjedan potpisan ugovor s izvođačima radova na rekonstrukciji i obnovi luke Rab. U planu je izgradnja gata 3 ispred hotela Arbiana koji će štiti luku od utjecaja valova i nepovoljnih vremenskih prilika te osigurati sigurnost u svim uvjetima. Izvršit će se i rekonstrukcija obale u dužini od 370 metara kako bi se spriječilo plavljenje povijesne jezgre.

Time će se, kažu, omogućiti kvalitetnije povezivanje otoka s kopnom te nova operativna obala za pristajanje brzobrodske linije, ali i svih ostalih brodskih linija koje povezuju otok s kopnom. Planirani početak radova je listopad 2022. godine, a dovršetak se očekuje do kraja 2023. godine.

Odabrani izvođač radova u postupku javne nabave je SUN ADRIA d.o.o. iz Rijeka. Za voditelja projekta gradnje odabrana je firma KARLOLINE – KLING d.o.o., dok će uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu pružati firma RIJEKAPROJEKT d.o.o. iz Rijeke.

J.K.