Potpisan okvirni sporazum o izgradnji gatova u luci Klenovica

NOVI VINODOLSKI – U Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog jučer je potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na II. fazi rekonstrukcije luke otvorene za javni promet Klenovica – izgradnja gatova. Sporazum vrijedan oko 5 milijuna kuna s PDV-om potpisali su ravnatelj Županijske lučke uprave Novi Vinodolski Velimir Antić i predjsednik uprave tvrtke GP Krk d.o.o. Sanjin Purić.

Projekt obuhvaća izgradnju fiksnih gatova, armirano-betonske konstrukcije, pri čemu će dužina gatova, uključujući i pristupni gat, iznositi 120 metara.

– Izgradnjom će se povećati sigurnost plovila i dobiti 43 nova, većim dijelom komunalna veza za domicilno stanovništvo. Vezovi će biti potpuno opremljeni sa priključcima struje i vode čime Klenovica dobiva vezove najviše kategorije. Ovom investicijom u potpunosti se završava izgradnja Luke Klenovica – istaknuo je Saša Đujić.

U gradskoj upravi su zadovoljni odabranim izvođačem radova budući da je ista tvrtka radila na izgradnji primarnog i sekundarnog lukobrana, a slijedom pozitivnog iskustva očekuju da će i ovaj projekt biti kvalitetno završen.

Grad Novi Vinodolski sudjelovao je u pripremnim i logističkim aktivnostima, dok se sam projekt provodi uz doprinos Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s nešto više od 90% sredstava, a razliku troškova uz stručni građevinski i geodetski nadzor osigurala je Primorsko-goranska županija.

K.B.