Potonuli Plavi Jadran nakon prošlogodišnjeg sudara s Tijatom i dalje je na 22 metra dubine

PRVIĆ – 30-metarski teretni brod Plavi Jadran, koji je potonuo nakon sudara s Jadrolinijinim Tijatom prošle godine, leži na dnu na dubini od 22 metra uz obalu otoka Prvića.

Snimka zarona prema olupini Plavog Jadrana objavljena je nedavno na Instagramu, a prikazuje brod koji leži na dnu, već obrastao morskom travom i algama, piše ŠibenikIN.

Podsjetimo, ta se pomorska nesreća dogodila u večernjim satima 31. siječnja prošle godine kada je putnički brod Tijat udario u Plavi Jadran, nedaleko obale Prvić Šepurine.

U trenutku sudara na teretnom brodu bila su dva člana posade, zapovjednik i ujedno vlasnik broda J.J. i jedan član posade koji su skočili u more s tonućeg broda. Jednog od brodolomaca neozlijeđenog je iz mora izvukao očevidac sa sinovima, dok je drugi doplivao do obale, gdje su potom obojicu zbrinuli Prvićani.

Na putničkom brodu Tijat u trenutku nesreće bilo je osam članova posade i sedam putnika od kojih nitko nije zadobio nikakve ozljede.

Tijatu je potom izrečena zabrana plovidbe do okončanja očevida o uzrocima te pomorske nesreće, a protiv kapetana (52) Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku pokrenulo je lani u svibnju istragu zbog sumnje da je u sudaru s teretnim brodom Plavi Jadran počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

PROČITAJTE JOŠ:

Plavi Jadran još na dnu – Nadležni još istražuju

DORH podigao kaznenu prijavu protiv kapetana Tijata zbog potonuća “Plavog Jadrana”

https://www.instagram.com/p/B0a8eVLnRhT/?utm_source=ig_embed

ŠibenikIN