POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Olivera će iz Splita pratiti zvona, bakljade, brodovi HRM-a

SPLIT/VELA LUKA – U Gradu Splitu je održana sjednica Organizacijskog odbora za sutrašnji ispraćaj Olivera Dragojevića sastavljen od predstavnika Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske glazbene unije te predstavnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Lučke kapetanije i Turističke zajednice.

Plan ispraćaja

Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u utorak u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali  – hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske, piše Dalmacija danas. Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Komemoracija u HNK u 11 sati

Također, sutra će se u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika. “Sve tehničke informacije za medije javit ćemo naknadno” – proručili su iz Grada Splita.

Dalmacija danas

PROČITAJTE JOŠ: Proglašen Dan nacionalne sućuti povodom smrti Olivera Dragojevića