Posjet arheološkim ostacima jedne od najstarijih crkava na Rabu

RAB - U petak, 2. lipnja s početkom u 19 sati održat će se posjet arheološkim ostacima jedne od najstarijih crkava na otoku Rabu, crkve zasad u javnosti poznate kao 'Sv. Ciprijan'.

- Dragi Rabljani i Rabljanke, pozivamo vas u posjet arheološkim ostacima jedne od najstarijih crkava na otoku Rabu, crkve zasad u javnosti poznate kao 'Sv. Ciprijan' skrivene u šumi črnika iznad uvale Gožinka.

Po prvi puta organiziramo posjet ovom iznimno važnom arheološkom lokalitetu koji se sustavno istražuje od 2017. godine, uz stručno vodstvo istraživača sa Sveučilišta u Zagrebu. Lokalitet svjedoči o tisućljetnoj povijesti života na otoku Rabu i jedan je od najznačajnijih spomenika kršćanske arhitekture van grada Raba - pozivaju iz Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i srednji vijek Sveučilišta u Zagreb.

Tijekom obilaska moći će se uživo vidjeti ostatke crkve iz razdoblja kasne antike, naučiti o njenoj zanimljivoj povijesti koja traje sve do srednjeg vijeka te vidjeti s kojim se sve izazovima susreće istraživačka ekipa.

Posjet će se održati u petak, 2. lipnja 2023. s početkom u 19 sati na lokalitetu - neposredno uz cestu koja vodi prema uvali Gožinka - prenosi Rab danas.

B.K.