POSADA IPAK NEGATIVNA Naknadna testiranja pokazala da su prvi rezultati na COVID-19 posade kruzera u Grčkoj, krivi

Lažni pozitivni rezultati bili su razlog privremenom zastoju krstarenja kruzera Mein Schiff 6. Naime njemačka kompanija je izjavila da su prethodno pozitivni testovi COVID-19 sada negativni.

Ploveći ograničenim kapacitetom grčkim arhipelagom, brod je pristao u Pirej u utorak ujutro, nakon što je 12 članova posade imalo pozitivan test na COVID-19.

– Nakon lažne uzbune koju je prouzročio izvještaj o 12 pozitivnih rezultata testa, tri daljnja testa, uključujući dva PCR testa i jedan test antigena, potvrdila su rezultate: Nema slučajeva COVID-19 na na kruzeru Mein Schiff 6. To su grčke vlasti danas poslijepodne potvrdile – navodi TUI Cruises u priopćenju za javnost.

– Sigurnost gostiju, posade, ali i grčke populacije glavni je prioritet TUI krstarenja. Želio bih zahvaliti svim odgovornim vlastima na dobroj i profesionalnoj suradnji u vezi s nejasnim rezultatima ispitivanja na brodu Mein Schiff 6 i zadovoljan sam što se putovanje za sve goste može nastaviti sutra obalnim izletima u Pirej – dodao je Wybcke Meier, izvršni direktor TUI Cruises.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POSADA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM Zapovio prvi kruzer nakon krize u Grčkoj i sad 922 putnika ne smije napustiti brod