Posada broda Mirjana K napokon stiže kući

Nakon gotovo pet mjeseci neizvjesnosti, svi članovi posade broda Mirjana K napokon stižu kući. - Nakon dugotrajnih i iscrpljujućih pregovora s Lučkim vlastima, napokon su se smilovali i dozvolili repatrijaciju ostatku posade.

- Ovi pregovori u samoj završnici nisu bili nimalo lagani te bih se ovim putem htio zahvaliti Veleposlanstvu RH i Paris MoU Secretariatu na pomoći u pregovorima s Lučkim vlastima. Naime, nakon što je nova posada napokon došla na brod, Lučke vlasti nisu dozvoljavale smjenu posade zbog jednog certifikata koji nema apsolutno nikakve veze s repatrijacijom posade. Ali evo napokon su popustili pod pritiscima - rekao je ITF inspektor Luka Simić.

- Dozvolite mi da se ovim putem zahvalim prvenstveno pomorcima s broda Mirjana K na strpljenju i ukazanom povjerenju. Ovo je bilo dugih i iscrpljujućih 5 mjeseci, kako za njih tako i za njihove obitelji. Do sada se još nisam susreo s ovako kompliciranim slučajem, ali mi je neizmjerno drago da smo ga napokon priveli kraju. Također bih se htio zahvaliti Veleposlanstvu RH u Ateni, djelatnicima Kvarner Crewing Servicesa na čelu s g. Živkovićem, Paris MoU Secretariatu i svim dobrim ljudima koji su pomogli i doprinijeli završetku ove agonije na brodu Mirjana K. Htio bih istaknuti da je rješavanje ovoga slučaja konstantno opstruirao g. Alan Klanac te da je u potpunosti podbacio kao menadžer broda. Upravo je zbog njegovog djelovanja ovaj slučaj i trajao toliko dugo - zaključio je Simić.

Troškove repatrijacije kao i isplate ostatka zaostalih plaća u potpunosti će snositi P&I klub, piše Sindikat pomoraca Hrvatske.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon pet mjeseci zarobljeništva u grčkoj luci, dva pomorca s broda Mirjana K napokon stigla u Hrvatsku
Nakon što su skoro pet mjeseci proveli na sidrištu u Pireju, dva pomorca s broda Mirjana K su napokon stigla u Hrvatsku. Čak ni ta, zakašnjela, repatrijacija nije mogla proći bez problema jer su pomorcu iz Splita dostavljene karte samo do Zagreba. Kako bi izbjegli daljnje odugovlačenje, Si…