Poreč uređuje prvi adrenalinski bike park na Jadranu

POREČ – Počeli su pripremni radovi na uređenju adrenalinskog bike parka – popularnog pump tracka na porečkom Gradskom kupalištu.  Radi se o prvom takvom adrenalinskom parku na Jadranu, nakon što su ranije parkovi realizirani u Dugoj Resi, Svetoj Nedelji, Virovitici, Kutini i Velikoj Gorici.

Ovom investicijom Turistička zajednica Grada Poreča želi obogatiti ponudu za male i velike rekreativce, kao i polaznike Ljetnog kampa. Adrenalinski park, koji podrazumijeva pump track i skills poligone, bit će namijenjen za bicikle, romobile, skejteve i role te će njime pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište zaokružiti bogatu ponudu različitih sadržaja te međusobnu povezanost plaže, teretane na otvorenom, pump tracka i novouređenog dječjeg parka.

Pump track staza je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik staze omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pump track staze pogodne su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično. Na stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Savršen je za učenje temeljnih vještina i trikova, kao i za trening vrhunskih biciklista, jer zahtijeva okretnost i brzinu.

Gradsko kupalište odabrano je kao lokacija zbog velike frekvencije biciklista, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje, sukladno važećim urbanističkim planovima i uz odobrenje Mjesnog odbora Anke Butorac. Pritom se planira nastaviti ulaganje u bike-infrastrukturu u sklopu Studije razvoja klasterskih ulaganja.

Park bi trebao biti u funkciji za otprilike mjesec dana, a dobra je vijest što se prilikom njegova uređenja neće rušiti postojeća stabla.

J.K.